Onze school

Zoekt u een fijne basisschool met kleine klassen in een prachtige omgeving? Kom dan samen met uw kind eens kijken en wij vertellen u alles over samen en onderzoekend leren, drietalig onderwijs en wat het betekent om een samenlevingsschool te zijn.

We zijn trots op onze school op twee locaties! Bloei, skoalle foar de mienskip.

De naam van onze school is pakkend, ludiek en uniek. Fris en vernieuwend, passend bij het nieuwe schoolconcept van de onze samenlevingsschool. De naam past bij ons karakter: Fries-Nederlands, ondernemend en bloeiend: BLOEI

Het woord Bloei past uitstekend bij het gedachtegoed van het onderwijs. De letters van Bloei geven onze missie en visie weer.

Bloei staat voor:

Belutsen

Learsum

Oprjocht

Edukaasje

Iepen

En  Bloei staat ook voor :

Betrokken

Leerzaam

Ondernemend

Educatief

Inspirerend

Met hulp van warmte en aandacht komen kinderen tot   Bloei !

De kinderen groeien op en met hulp van warmte en aandacht in een veilige omgeving  groeien ze op tot zelfstandige mensen die hun beste kant laten zien.

Samenleving/ gemeenschap – in het Fries dus mienskip. Wat past er het beste bij twee scholen in Friesland die de handen ineen slaan om een mooie nieuwe school te kunnen vormen.

De bladeren van ‘de Fryske Pompebleden’ staan hier prachtig symbool voor. Samen vormen de twee scholen een bloeiende bloem.

Een school voor de  gemeenschap waar alle kinderen welkom zijn. Waar zij kunnen opbloeien en het beste van zichzelf kunnen laten zien.

Basisschool Bloei!

In onderstaande filmpje een uitleg over ons logo.

Bloei- skoalle foar de mienskip.

Pagina delen: